Ekumenické služby Božie v Liptovskom Mikuláši

15.01.2014 Liptovský Mikuláš

15.01.2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odvysiela v nedeľu 19. januára naživo Ekumenické služby Božie z Liptovského Mikuláša. Slávnostná omša v kostole sv. Mikuláša sa začína o 10:00 h. Účasť potvrdili významní zástupcovia cirkví na Slovensku.
„Ekumenické služby Božie (ESB) sa konajú na Slovensku od roku 1997 vždy v rámci Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov, ktorý býva od 18. do 25. januára každý rok. Výber témy, biblických textov a návrhy na konanie bohoslužieb pripravuje ekumenická skupina z inej krajiny. Pre tento rok brožúrku pripravila Kanada,“ priblížila Daniela Horínková, asistentka generálneho tajomníka Ekumenickej rady cirkví SR (ERC SR).
Od roku 1998 bohuslužby vysiela slovenská verejnoprávna televízia v priamom prenose. V Liptovskom Mikuláši svoju účasť potvrdili Miloš Klátik - predseda ERC SR za Evanjelickú cirkev augsburského vyznania na Slovensku, Róbert Géresi - podpredseda ERC SR a zároveň zástupca za Reformovanú kresťanskú cirkev, zástupcovia Pravoslávnej cirkvi, Cirkvi bratskej, Pavel Procházka - superintendent Evanjelickej cirkvi metodistickej, Jan Hradil – biskup Cirkvi československej husitskej na Slovensku, ako aj Mons. Stanislav Zvolenský – arcibiskup Rímsko-katolíckej cirkvi a Ján Babjak – arcibiskup Gréckokatolíckej cirkvi.
„Cieľom ESB je aspoň raz do roka predstaviť Slovensku cirkvi združené v ERC v spoločnom projekte, odovzdať posolstvo biblickej témy, spoločne sa modliť, spievať a oslavovať Pána Boha,“ dodala D. Horínková.   
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región